Варильна поверхня — важлива частина кухні, а в останні час ще й стильне доповнення до інтер'єру.
Газові варильні панелі, улюблені у багатьох домашніх господарствах (і професійних кухнях), їх люблять за швидку зміну температуру нагрівання, універсальність та невелику вартість. Стандартні моделі мають 4 конфорки і ширину 582 мм. Ідеальний варіант практично для будь-якої кухні. Також є більш компактні варіанти на дві конфорки, і варіанти побільше на 5 конфорок. У деяких моделях також зустрічається конфорка WOG — конфорка з подвійним полум'ям, значно скорочують час приготування їжі.
Правда і мінус, в порівнянні з електричними, є — чистка. З газовою плитою прийдеться витратити більше часу на підтримання чистоти в кухні.
Особливості:
Керамічна варильна панель нагрівається під дією випромінюючих елементів, які світяться червоним кольором під поверхнею конфорки. Більшість таких моделей мають інтуїтивно зрозуміле сенсорне управління, безліч функція для регулювання і відключення конфорки, функцій безпеки, а також ідеально рівну поверхню, що робить догляд дуже легким.
Вони прості в установці, на відміну від газових і індукційних варильних панелей. Саме простота установки і розумна ціна робить цей вид панелей дуже привабливими.
Як багато вона споживає електрики? Плита на 4 конфорки витрачає приблизно 6,2 кВт / год, плита на 5 конфорок може споживати до 11 кВт / год.
Візьміть до уваги: електрична варильна панель менш чуйна до регулювання температури конфорки, оскільки керамічному склу потрібен час для нагріву і охолодження. Тому потрібно бути обережним після вимкнення плити — плита залишиться ще деякий час гарячою.
Особливості:
Якщо ви фанат нових технологій, тоді індукційна варильна панель кращий вибір. Для нагріву каструлі або сковороди в плиті використовуються електромагнітна котушка, яка нагріває безпосередньо посуд, а не поверхню плити. Ця особливість також робить її найбезпечнішою, адже вона завжди залишається холодною.Також вони кращі газових плит за швидкістю нагріву і точністю регулювання температури.
Потрібно врахувати — індукційна плита вимагає великої сили струму для нормальної роботи. Середнє значення близько 25-30 А, але зустрічаються і на 40А, тому розетки для підключення і в цілому проводка будинку повинні бути розраховані на такі навантаження.
Як багато вона споживає електрики? Споживання електрики приблизно таке ж як і у звичайних електричних панелей. Але шляхом швидкого нагріву, а відповідно швидкого приготування їжі, індукційні варильні панелі можуть бути більш економічні, особливо в довгостроковій перспективі.
До недоліків можна віднести високу ціну і необхідність спеціального посуду, яка виготовлена з магнітних матеріалів (таких, як магнітна нержавіюча сталь і чавун).
Особливості:
Не можете вибрати варильну поверхню? Зверніть увагу на комбіновані варильні плити. Вони дають більше гнучкості, адже можна вибрати — готувати на газовій або індукційній конфорці.
Особливості:
От і все. Чотири простих кроки і у вас є ідеальна варильна поверхня. Переходьте, вибирайте варильну поверхню і насолоджуйтеся смачними стравами приготованими на вашій новій варильній поверхні.