У процесі приготування їжі кухонна мийка знаходиться в епіцентрі подій. Що б користуватися нею було зручно, важливо грамотно підібрати не тільки саму мийку, а й змішувач.
Якщо в будинку немає посудомийної машини, а за стіл одночасно сідати кілька людей, варто придбати мийку великої глибини. У глибоку мийку великого розміру зручно складати численні тарілки і каструлі, і стопка посуду не виявиться вище країв. Для сімей, в яких багато готують, підійде глибока мийка шириною від 45 до 80 см з крилом. Більше простору дає можливість складати вимитий посуд, що б з неї стікала вода, а також розморожувати продукти.
Крило мийки буває плоским або з поглибленням, в якому організований водостік. Для сушки посуду, овочів або розморожування продуктів підходить будь-який вид крила. Однак крило з поглибленням набагато зручніше тому, що вода з посуду або з розморожених продуктів потрапляє прямо в стік, і її не потрібно прибирати.
Зверніть увагу на розмір країв мийки: широкі край краще захищають стільницю від бризок. Вузькі мийки — хороший вибір для невеликої сім'ї, а також для квартири з маленькою кухнею.
Основна перевага мийки шириною від 30 до 45 см — в компактності, що дозволяє розмістити поруч у невеликій стільниці плиту і залишити максимум вільного простору для роботи.
Вибір матеріалу мийки залежить від фінансових можливостей власника квартири. Мийки з штучного або натурального каменю — довговічні та красиві матеріали, проте мийка зі сталі прослужить також довго.
Моделі з висувним шлангом зручні для тих, кому необхідно часто набирати воду в різний посуд. Висувний шланг дозволяє зробити це, не розміщуючи каструлю або глечик з фільтром в раковину. Часто змішувач з висувним шлангом оснащується лійкою з ефектом душа, це дозволяє швидко обполіскувати великі сковорідки та каструлі, а також мити великі овочі та фрукти, наприклад кавун.